SLIP AF MED SØLVFISK OG OVNFISK

Hos Kompletservice tilbyder vi en effektiv og professionel bekæmpelse af både sølvfisk, ovnfisk og lignende insekter. De spreder sig lynhurtigt og kan være svære at slippe af med, når først man har fået dem indenfor. Kontakt os, hvis du har brug for en erfaren og effektiv skadedyrsservice – vi rykker hurtigt ud til både private og erhverv i Storkøbenhavn og Nordsjælland.

DEN ALMINDELIGE SØLVFISK

Sølvfisken er ca. 1 centimer lang og kaldes også for sølvkræ. Den er kendetegnet ved den skinnende og sølvfarvede krop med lange antennetråde foran og tre børster bagerst på halen. Sølvkræ bliver i gennemsnit 3-4 år, men de kan blive helt op til 8 år gamle. De formerer sig langsomt og lægger ca. 20 æg i hele levetiden.

Kontakt os

Jeg er ikke en robot

 

SÅDAN LEVER SØLVFISKEN

Sølvfisk lever i beboelser, især i ældre ejendomme, hvor den om dagen skjuler sig i revner, sprækker og gulvafløb, mens den er aktiv om natten. Sølvfisk foretrækker mørke, varme og fugtige rum, og den ses ofte på badeværelser eller i kælderrum. Sølvfisk kan ikke kravle på glatte flader, og derfor kan man ofte finde dem i bunden af vasken eller i badekarret.

HVAD LEVER DE AF?

Sølvfisk er næsten altædende, men lever også af døde insekter, sæberester, krummer og mug- og skimmelsvamp. De kan leve i et helt år uden føde, og de trives ved lune temperaturer ved 20-30 grader.

OVNFISK – ELSKER VARME OG TØRRE RUM

Ovnfisken kan blive dobbelt så lang som sølvfisken, op til 2 centimeter. Ovnfisken er mere grålig og med pletter på kroppen, som kan ligne striber. Ovnfisk trives modsat sølvfisken på tørre steder, hvor den lever af det samme som sølvfisken og gerne stivelsesholdige madvarer. Den foretrækker endnu højere temperaturer og lav luftfugtighed. Derfor ses problemet ofte ved ovne i køkkener og inden for fødevareproduktion.

INVADERET AF SØLVFISK?

Sølvfisk kan minde om andre insekter, men heldigvis har sølvfisken hverken vinger eller kan vandre på lodrette flader. Sølvfisk har været kendt i danske hjem igennem flere år og er en stor plage for mange. De er dog ikke sundhedsfarlige, blot til stor irritation på badeværelser og eventuelt i køkkenet.

Deres gode overlevelsesmuligheder, minimale behov for føde og lange levetid gør dem til et problem, der er svært selv at bekæmpe. Derfor tilbyder vi professionel hjælp til bekæmpelse af sølvfisk.

PAS PÅ DINE BØGER OG FOTOS

Sølvfisk kan leve af cellulosen i papir. De kan godt lide limrester, og hvis papiret har været udsat for fugt eller mug. Har man derfor dokumenter, fotos eller bøger, kan fisk og kræ gøre stor skade.

KOM KRYBENE HURTIGT TIL LIVS

Er du plaget af sølvfisk, ovnfisk eller andet? Så er du velkommen til at kontakte os på telefon 23 70 01 52 eller benytte vores kontaktformular. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Skriv til os

23700152