BEKÆMPELSE AF VÆGGELUS

VÆGGELUS BEKÆMPELSE I STORKØBENHAVN OG NORDSJÆLLAND

Væggelus kan hurtigt blive et ubehageligt bekendtskab for mennesker, da deres bid ofte resulterer i svien og kløen. Det kan være svært selv at bekæmpe væggelus, da de ofte gemmer deres æg i sprækker, der kan være svære at spotte med det blotte øje. Statens Skadedyrslaboratorium anbefaler derfor, at man får en erfaren skadedyrsbekæmper til at udføre bekæmpelsen, så der opnås en hurtig og effektive bekæmpelse.

Har du væggelus på Amager eller et andet sted i Storkøbenhavn eller Nordsjælland? Bestil en professionel og effektiv skadedyrsbekæmpoer i dag på telefon 23 70 01 52.

Kontakt os

Jeg er ikke en robot

 

HVAD ER VÆGGELUS?

Væggelusen er en lille rødbrun tæge med seks ben, der kan blive op til 1 cm i længden. Væggelusen lever af at suge blod fra mennesker. En invasion af væggelus opstår ofte ved at folk får det lille skadedyr med sig hjem fra udlandsrejser. De fleste vil opleve kløe efter at være blevet bidt af væggelus. Insektet går også under navnet ‘bed bugs’, da de foretrækker at opholde sig i madrasser og sengetøj. Væggelus er aktive om natten og kan derfor være vanskelige at identificere. Oplever du, at det kribler og krabler i sengetøjet, når du skal sove, og har du gener i form af små bid og kløe, er det meget sandsynligt at din bolig er angrebet af væggelus.

TYPISKE TEGN PÅ VÆGGELUS

De mest almindelige tegn på at væggelus har indtaget din bolig er:

  • Små røde eller rødbrune pletter på madrasser, polstring eller vægge, som skyldes afføring fra lusene
  • Røde og kløende bid på arme og ben
  • Der kan opstå en sødlig lugt, hvis et område er udsat for et intenst angreb
  • Små tomme æggeskaller eller små klæbrige æg og dødt skind som er efterladt af insekterne

Det er forskelligt fra person til person hvor meget man reagerer på bid fra væggelus. Nogle reagerer voldsomt på biddende, mens andre ikke genereres synderligt. Biddene kan variere i udseende, men er kendetegnet ved, at man ved brug af forstørrelsesglas kan se to bittesmå mærker tæt op af hinanden. Huden omkring biddet vil ofte være rød og let hævet. Biddende vil ofte være at finde på steder som stikker uden for dynen, fx fødder og hænder og de er ofte klumpet sammen inden for samme område på kroppen.

HVORDAN FOREGÅR BEKÆMPELSEN?

Væggelus kommer oftest ud om natten for at suge blod, hvorefter de kravler ind i sprækker og revner for at formere sig. Vores bekæmpelse af væggelus tager derfor udgangspunkt i de revner og sprækker som insektet foretrækker. For at finde den bedste løsning til din ejendom, kommer vi gerne forbi og vurderer opgavens omfang. Dette besøg er selvfølgelig gratis og uforpligtende.

VÆGGELUS I LEJEBOLIGER

I henhold til lejeloven, har du ret til at få udført en bekæmpelse af væggelus af din udlejer eller på din udlejers regning. Der ligger dog en forpligtelse bag, da du som lejer har ansvaret for at informere din udlejer, når du oplever væggelus i boligen. Hvis du ikke gør dette, kan du blive gjort erstatningspligtig med omfattende økonomiske konsekvenser.

INFORMER DINE NABOER

Det er vigtigt, at du informerer dine naboer, hvis du har fundet væggelus i din lejlighed. Væggelus formerer sig hurtigt og spreder sig hurtigt til andre boliger. Det er derfor i alles interesse at få udført en skadedyrsbekæmpelse af væggelus hurtigst muligt inden, at de spreder sig yderligere.

BESTIL BEKÆMPELSE AF VÆGGELUS

Har du spørgsmål til vores metoder, eller ønsker du at bestille en professionel bekæmpelse af væggelus? Så ring til tlf. 23 70 01 52 og få en uforpligtende samtale med en af vores medarbejdere. Vi har lokalafdelinger i Nordsjælland (Helsingør), i København og på Amager.

Skriv til os

23700152